KABA

Dvodnevna radionica integracije djece s teškoćama u sklopu projekta “Svi za jednog”

KARLOVAC – U sklopu projekta “Svi za jednoga jedan za sve” danas je održana radionica za učenike na kojoj su upoznati s radom Centra za odgoj i obrazovanje, specijaliziranom didaktičkom opremom kao i svojim vršnjacima iz Centra. Podsjetimo, radi se o projektu uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovni obrazovni sustav.

Radi se o projektu koji provodi Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u suradnji s partnerima, Gradom Karlovcem i šest osnovnih škola; Dubovac, Draganići, Švarča, Grabrik, Dragojla Jarnević i Turanj. Projekt vrijedan gotovo 250 tisuća eura sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja. Na radionicama koje se održavaju danas i sutra sudjeluje 94-ero djece iz navedenih škola, a cilj je unaprijediti integraciju učenika s teškoćama u redovni sustav obrazovanja.

Djeca kroz dvodnevne radionice mogu uživati u likovnoj umjetnosti, ali i plesu.

Početkom svibnja, u sklopu projekta će biti organizirana i dvodnevna edukacija roditelja s ciljem predstavljanja novih metoda rada s učenicima s teškoćama, predstavljanja specijalizirane opreme i načina uporabe.