KABA

Karlovački studenti žele studirati i raditi u Europskoj uniji

KARLOVAC – Karlovački učenici i studenti imali su danas priliku doznati više o studiranju i radu u Europskoj uniji. Predavanje je u Knjižniciu za mlade organizirao karlovački Europe Direct info centar u suradnji s Upravnim odjelom za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju, Zavodom za zapošljavanje, te karlovačkim Veleučilištem.

O programu Erasmus koji provodi i karlovačko Veleučilište zainteresiranim je učenicima i studentima više kazala Ivana Varičak s Veleučilišta. Radi se naime o programu akademske mobilnosti koji je namijenjen visokom obrazovanju. U okviru potprograma Erasmus studenti mogu provesti jedan dio studija studirajući na visokom učilištu u inozemstvu ili obavljajući stručnu praksu što značajno pridonosi njihovoj samostalnosti, kulturnoj obogaćenosti, poznavanju stranih jezika i sposobnosti rada u multikulturalnim sredinama.

Studenti karlovačkog Veleučilište već sada mogu dio studija provesti u Poljskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji i Španjolskoj. No, ovdje se ne radi na tome da studenti odu u inozemstvo i tamo ostanu, već da se vrate i stečena znanja primjene u našoj zemlji.

Prema prepunoj dvorani, može se reći da su karlovački učenici i studenti zainteresirani za studiranje u Europskoj uniji, te ih zanima praksu odraditi u nekoj od europskih metropola.