KABA

Europarlamentarac Andrej Plenković u Karlovcu

KARLOVAC – Nakon Ivane Maletić i Davora Ive Stiera Karlovac je danas obišao još jedan zastupnik u Europskom parlamentu – Andrej Plenković. Susreo se sa županom Ivanom Vučićem, gradonačelnikom Damirom Jelićem, članovima karlovačke Mladeži HDZ-a kao i udrugom Carpe Diem.

S obzirom na to da su poplave top tema ovih dana HDZ-ov europarlamentarac prvo je sa karlovačkim županom obišao poplavljene kuće na području Logorišta. Nakon što se uvjerio u ozbiljnost situacije i sam je dao prijedlog za dugoročno rješavanje ovog problema – korištenje novca iz Europskih fonova.

Nakon Logorišta, a uzeviši u obzir da danas mnogi parovi obilježavaju Dan zaljubljenih ili Valentinovo, obišao je supružnike Čurilović- Janka i Milku u Smičiklasovoj ulici – koji su već 48 godina u braku.

Posjet je završen tribinom u karlovačkoj Gradskoj knjižnici na temu “Europska unija uoči Europskih izbora u svibnju 2014. godine”. Plenković tako kaže da se trenutno intenzivno radi na programu u kojem je naglasak na gospodarskom i regionalnom razvoju, zapošljavanju općenito, a onda mladih, kao i infrastrukturnom povezivanju. Po njegovu sudu važno je da hrvatski građani shvate da glas na izborima za Europski parlament treba biti jedan racionalan glas.