Orlovac i Tisno od danas dva pobratimljena društva

KARLOVAC – Samo četiri intervencije odradili su u 2013. godini članovi DVD-a Orlovac. Riječ je jednom mladom društvu osnovanom tek 1990. godine, stoga je godina iza njih bila puna aktvnosti na uređenju vatrogasnog doma, ali i dva vozila, rečeno je na večeras održanoj skupštini društva.

– Društvo broji 12 operativaca, a radi se na školovanju još 5 članova. Pred formiranjem je ženska B natjecateljska ekipa, a možda i muška A. Ove godine planiramo napraviti jednu stazu za terenska vozila kako bi naši članovi bili uvježbani za vožnju po specifičnim terenima. Da bi stazu realizirali, u tijeku su pregovori s pojedinim tvrtkama, a možda cijeli projekt kandidiramo i prema EU fondovima, napomenuo je predsjednik DVD-a Orlovac Dražen Rade.

Na skupštini je potpisana i povelja o bratimljenju s DVD-om Tisno. Jednom i drugom društvu ovo je prvo bratimljenje.

– Drago nam je što je došlo do te suradnje jer dugo vremena nismo odlazili baš odlazili na gostovanja nakon tragedije koja nas je zadesila na Kornatima prije sedam godina. Sada smo ponovno malo više otvoreni prema drugima jer ipak život ide dalje, kazao je predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo.

Inače suradnju ova dva društva potaknuo je Hrvatski časnički zbor grada Karlovca čija je pjevačka družina Ban Josip Jelačić svojim nastupom uveličala skupštinu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dvd_orlovac_tisno/*{/rokbox}

error: Content is protected !!