Volonteri i djelatnici Crvenog križa rade punom parom i pomažu na poplavljenim područjima

DONJE MEKUŠJE/VODOSTAJ – Osim vatrogasaca, pune ruke posla ovogodišnje su poplave zadale i djelatnicima te volonterima Crvenog križa. Osim donošenja namirnica i drugih potrepština unesrećenima, već drugi dan isušuju vodu iz poplavljenih kuća na širem karlovačkom području kako bi se što prije sanirala šteta i omogućili uvjeti za stanovanje. Danas je tako jedna ekipa bila u Donjem Mekušju gdje su obitelji Klinsić donijeli isušivač vode, setove za higijenu i potrepštine.

Inače, na području Mjesnog odbora Pokupska dolina je 30-ak kuća bilo poplavljeno, a kad se uzmu u obzir dvorišne zgrade, garaže i gospodarski objekti ta je brojka puno veća.

-Ovi stariji ovu poplavu uspoređuju sa onom iz 1966. godine, a neki kažu da je ova bila čak i gora, kaže predsjednik MO Ivan Stavljenić te dodaje da bi se Kupa sa ceste mogla povući tek sutra poslijepodne. 

Voda je puno problema napravila i na području Vodostaja. Još je 10-ak kuća odsječeno od svijeta, a nakritičnije je obitelji Barešić kojima je voda došla ispod kuće te im prijeti urušavanje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/mekusje_poplava/*{/rokbox}