Još jedno priznanje Udruzi inovatora Karlovačke županije

KARLOVAC – Državnu nagradu Faust Vrančić za tehničku kulturu dobila je Udruga inovatora Karlovačke županije. Zaslužili su to brojnim uspjesima u prošloj godini, a tako nastavljaju i ove. Osim uspjeha na raznim izložbama inovacija i sami su organizatori sve uvaženije izložbe IKE, koja privlači sve veći broj inovatora.

Godišnju državnu nagradu primio je danas u Zagrebu, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Marko Bubaš, koji ističe kako je ona samo poticaj za dalji rad.

Pred karlovačkim inovatorima najprije je nastup na međnarodnom sajmu inovacija u Ženevi koji se održava od 2. do 6. travnja, a u Švicarsku putuju dvije karlovačke inovacije. Zatim je tu i domaća Agro Aca u Biogradu na moru u svibnju, no najveći uspjesi ipak se mjere u broju radnih mjesta.

Zahvaljujući inovativnim poduzetnicima i prošle godine u našoj županiji otvarana su nova radna mjesta, a prema najavama, tako će biti i ove. To nije ni izdaleka dovoljno, no inovatorima u radu brojne prepreke i dalje stvara birokracija.

error: Content is protected !!