Studenti druge godine diplomskog studija Alma Mater Europaea posjetili Bruxelles

BRUXELLES – Studenti druge godine diplomskog studija Alma Mater Europaea, smjer Europske poslovne studije: projektni management, od 12. do 15. veljače u sklopu stručne ekskurzije posjetili su Bruxelles. Riječ je o prvoj generaciji studenata ovog Fakulteta u Hrvatskoj, koji je svoju podružnicu u Karlovcu otvorio 2012. godine. Alma Mater Europaea je poznati Europski fakultet koji održava predavanja na moderan i inopvativan način. 40-ak studenata sluša predavanja i polaže ispite u Karlovcu kako bi završetkom dvogodišnjeg diplomskog studija postali projektni menadgeri te postali kvalificirani za pisanje projekata i povlačenje sredstava iz EU fondova. Ekskurzija je održana s ciljem da studenti, koji već drugu godinu uče o Europi i njenim institucijama, i u praksi vide kako ona funkcionira. U okviru putovanja održana su razgledavanja poznatih institucija, posjet Europskoj komisiji i Parlamentu, a studenti su u Charlemange Buildingu slušali predavanja utjecajnih osoba.

Zastupnica Hrvatske u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i veleposlanik Hrvatske u Bruxellesu Mario Nobilo predstavili su im svoj rad u EU i važnost ulaska Hrvatske u Uniju. Posebno su se osvrnuli na mlade i mogu nosti koje im se pružaju kroz programe za smanjenje nezaposlenosti te su sa zanimanjem odgovarali na pitanja studenata. Zastupnik u Europskoj komisiji za regiju Istru Dino Babić održao je predavanje o ulozi Europske komisije, a Sabine Germe iz Glavne uprave za regionalnu politiku govorila je o kohezijskoj politici i Hrvatskoj te perspektivama za razdoblje 2014-2020.

Drugi je dan organiziran posjet Europskom parlamentu, gdje je uz razgledavanje održano i predavanje o njegovom radu. Studenti su posjetili i moderan, interaktivan muzej Parlamentarijum. Jedan od najvećih stručnjaka za odnose s javnošću George Ellis Ruano održao je predavanje o PR-u i strateškom planiranju. Nakon svih predavanja karlovački studenti imali su vremena razgledati Bruxelles i njegove znamenitosti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/studenti_Bruxelles/*{/rokbox}


error: Content is protected !!