KABA

Prošli tjedan Bruxelles posjetilo 40-ak studenata iz Karlovca i Rijeke

BRUXELLES – Tijekom prošlog tjedna, 40-ak studenata iz Karlovca i Rijeke, sveučilišnog studija Alma Mater Europea (Evropski centar Maribor) koje djeluje i u Karlovcu, posjetilo je Bruxelles. Razlog – upoznati se sa radom najvažnijih institucija Europske unije – Europske komisije i Europskog parlemanta.

Teorijsko znanje koje su stekli u sklopu studijskog programa, sada su mogli primijeniti u praksi, odnosno upoznali smo kako te institucije rade u stvarnosti. Tijekom boravka razgovarali su sa zastupnicom Europskog parlamenta Dubravkom Šuicom, i veleposlanikom Republike Hrvatske u Belgiji dr. Mariom Nobilom.

– Puno nam je značilo čuti njihova iskustva, a posebno dio vezan uz mlade ljude. Naime, zastupnica Šuica nas je upoznala kako će u sljedeće dvije godine biti raspoređeno 60 milijuna eura za poticanje zapošljavanja mladih, te da će iz socijalnog fonda biti raspoređeno još dodatnih 60 milijuna eura za pomoć mladima. Osim toga, naglasila je kako se hrvatski zastupnici zalažu za politiku koja potiče obrazovanje, usavršavanje i prilagodbu europskom tržištu rada, kaže jedna od sudionica Zrinka Živčić.