KABA

Osvježenje Dana piva kroz profesionalnu organizaciju, iz Grada uvjeravaju da ostaju uključeni

KARLOVAC – 28. Dani piva u Karlovcu će prema svemu sudeći biti u privatnoj organizaciji. Naime još prošlog tjedna raspisan je Javni natječaj za davanje u zakup prostora za organizaciju Dana piva na ŠRC-u Korana. No, iz Grada uvjeravaju kako će ostati itekako uključeni u organizaciju najpoznatije karlovačke manifestacije.

Godinama Dani piva doživljavaju kritike, no i pohvale, provlači se ideja da im je potrebno osvježenje, a mislimo da ćemo ih najbolje osvježiti ako organizaciju prepustimo nekome tko se time bavi profesionalno, kaže zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Natječaj je detaljno formuliran i propisuje sve ono što je budući organizator dužan priložiti, no i da predloži svoju viziju koncepta Dana piva za idućih pet godina, a ako se taj put pokaže dobrim, nastavit ćemo dalje. Tko se usudi uhvatiti u koštac s organizacijom dužan je održati povorku, svake večeri dovesti jedno renomirano ime s hrvatske estrade, tako da se ne očekuje nekakva revolucija, kaže Kolaković.

omicron

Grad će biti uključen u cijelu priču kroz povjerenstvo, koje osim što će raditi na odabiru ponuda, nadgledat će i organizaciju, koja ne izlazi iz naših ruku zbog propisanih uvjeta, dodaje Kolaković.

U svakom slučaju, ima vremena za organiziranje Dana piva, pa čak i ako novi koncept ne prođe, Pivovara i ugostitelji također su spremni i bit će uključeni u cijelu priču, a isto je i s obrtnicima. Naime Obrtnički sajam bit će održan u sklopu Dana piva, novac za organizaciju već je osiguran, a od budućih organizatora Pivijade očekuje se i prijedlog sličnih manifestacijia unutar Dana piva.

Preostaje nam čekati kraj kolovoza, te vidjeti hoće li ove godine Dani piva na Korani donijeti nešto novo.

Ponude s pripadajućom dokumentacijom možete dostaviti na adresu tvrtke Mladost, Rakovac 1, 47000 Karlovac, osobno ili putem pošte. Sve dodatne obavijesti o natječaju mogu se dobiti u sjedištu tvrtke Mladost ili na broju telefona 047/654-270, radnim danom od 10 do 14 sati.