Vrijedna donacija za obitelj Galetić stigla iz Zadra

KARLOVAC – Jučer je prostorije Udruge slijepih USKA-e i Taekwondo Kluba Karlovac posjetila obitelj Kovač, Ana i Franjo iz Zadra kako bi uručila Vjekoslavu Galetiću vrijednu donaciju perilice rublja. Podsjetimo, obitelj Galetić je u nedavnom požaru ostala bez svega – kuće i imovine.

Ana i Franjo pokrenuli su u Zadru akciju prikupljanja pomoću uz pomoć sestre Rozarije i crkvenog zbora Belaguža Gospe Maslinske iz Zadra. Za nesretni požar doznali su putem medija i odlučili su pomoći te uz pomoć zbora prikupili 2 200 kuna pomoći, kupili perilicu rublja i zaputili se u Karlovac kako bi je dostavili obitelji.

– Svatko je dao koliko je mogao netko i deset kuna jer više nije imao, kažu Kovači koji su poznati humanitarci koji su u koordinaciji sa prof. Miroslavom Brežanom od 1991. godine tijekom cijelog Domovinskog rata vozili humanitarnu pomoć 115 puta iz Njemačke u Hrvatsku za što su dobili i Povelju Grada Karlovca.

Posjetili su i obitelj Galetić u Crnom Kamanju kako bi na licu mjesta uvidjeli potrebe obitelji i nastavili prikupljati pomoć.

USKA poziva sve građane, poslovne subjekte i institucije da se odazovu akciji prikupljanja pomoći i izgradnji kuće Obitelji Galetić – za sve se mogu obratiti ocu obitelji Vjekoslavu na 099 1970 099 ili na kontakte Udruge 047 412 616 i 091 6000 616 ili na mail udruga@uska.hr, a prioritet obitelji je početak gradnje, građevinski materijal, sredstva za obnovu kuće.