KABA

Muzej Domovinskog rata i Slatkovodni akvarij prijavljeni na natječaj za EU fondove

KARLOVAC – Grad Karlovac je na natječaj za strukturne fondove Europske unije prijavio čak dva turistička projekta koji su zajedno vrijedni 70 milijuna kuna. Europski natječaj je završio u petak, a radi se o već duže vrijeme spominjanim projektima Muzeja Domovinskog rata na Turnju i Slatkovodnog akvarija.

Ministarstvo turizma krajem prošle godine je odabralo sedam velikih projekata kojima je bespovratnim sredstvima pomoglo u financiranju dijela dokumentacije za prijavu na strukturne fondove Europske unije. Među njima se našao i Karlovački muzejski prostor za budućnost, na kojem Grad Karlovac radi već neko vrijeme. Uz ovaj projekt, na natječaj Europske unije prijavljen je i sve poznatiji projekt karlovačkog Akvarija.

Projekte je pročelnica za investicije i europske fondove Marina Grčić predstavila na Skupštini Turističke zajednice Grada Karlovca, gdje je govorila o samoj pripremi projekata za europske fondove.

Grad već radi na novim projektima koje planira prijaviti na europske fondove, a najveći među njima je projekt pod radnim nazivom “Nikola Tesla u Karlovcu”.