4,8 milijuna kuna za razvoj poduzetništva, turizma i poljoprivrede, te ruralni razvoj

KARLOVAC – 4 milijuna i 800 tisuća kuna osigurao je Grad Karlovac za razvoj poduzetništva, turizma, poljoprivrede i ruralnog razvoja u ovoj godini. U sklopu 4 programa na natječaje koji su otvoreni do kraja ožujka za bespovratna sredstva se mogu javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge, obrti, mali i srednji poduzetnici, te udruge.

Više od 12 tisuća nezaposlenih zabilježeno je na kraju siječnja u Karlovačkoj županiji. Neki od njih zasigurno žele pokrenuti vlastiti posao, ali ne znaju kako ili jednostavno nemaju sredstava za početak. Upravo s tim ciljem Grad Karlovac je prije nekoliko godina krenuo u projekt subvencioniranja razvoja poduzetništva. Svake godine za to izdvoje po 4 i pol milijuna kuna.

Uspješnost programa poticaja govore i prošlogodišnji podaci, kada se na natječaj za gradska sredstva prijavilo 128 poduzetnika, a financirana su 84 programa.

Novost na ovogodišnjim natječajima je i to da se prijaviti mogu i institucije koje podupiru poduzetništvo. Svi ovogodišnji natječaji bit će objavljeni u isto vrijeme, i to do kraja ožujka.

Grad je, kako bi olakšao informiranje poduzetnika, ove godine objavio i Vodič za dodjelu bespovratnih sredstava u kojem je detaljno objašnjeno sve o natječajima i potporama za poduzetnike i poljoprivrednike.

poticaji_grad_2

error: Content is protected !!