Šteta od poplava i leda gotovo 40 milijuna kuna

KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Gotovo 40 milijuna kuna štete su za dvije elementarne nepogode proglašene u mjesec dana na području Karlovačke županije. Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda danas je na svojoj sjednici razmotrilo pristigla Izvješća gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta.

Tako Ogulin štetu od leda procjenjuje na ukupno 8 milijuna kuna, a pristiglo je 720 zahtjeva među kojima je čak 487 za štetu na trajnim nasadima. Plaški je zaprimio 85 prijava te štetu procijenio na gotovo 40 tisuća kuna. Tounj štetu na infrastrukturi procjenjuje na 132 tisuće, a Josipdol na 141 tisuću kuna dok Saborsko još nije dostavilo podatke.

Štetu od poplava Karlovac je već procjenio na 29 milijuna kuna, ali se još popisuje. U Vojniću je šteta oko 2,1 milijun, a u Lasinji gotovo 194 tisuće kuna.

Sukladno zaključku sa sjednice predsjednik Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode Ivan Banjavčić izvjestit će vijećnike Županijske skupštine na sjednici Skupštine u četvrtak 27. veljače, a po kompletiranju Izvješća ono će biti dostavljeno državnom povjerenstvu na daljnje postupanje.

error: Content is protected !!