KABA

Vučić: Ni jedna vlast nije imala razumijevanja za HOC Bjelolasica

OGULIN – Država se maćehinski odnosila prema Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica, stoga ne čudi posljednja informacija da tvrtka odlazi u stečaj, kaže karlovački župan Ivan Vučić. Nikada nije bilo razumijevanja za Bjelolasicu, ni kada je na državnoj razini HDZ imao većinu, a ni danas, smatra prvi čovjek županije.

U 20 godina profesionalnog političkog rada najviše sam se bavio Bjelolasicom, a mogu reći i najmanje uspio, sve zbog nerazumijevanja države, kaže Vučić. U ovo vrijeme kada se provode brojne predstečajne nagodbe, a podsjetimo kako je vrijednost centra Bjelolasica procijenjena na oko 14 milijuna eura, a obveze su u iznosu oko 40 milijuna kuna, postavlja se pitanje zašto Bjelolasoca odlazi u stečaj, smatra župan. Dodaje kako je interes investitora postojao, a oni su upućivani prema Ministarstvima. No nikada ništa nije ostvareno.

Bjelolasica je nekad imala 130 zaposlenih, sada ih je 33-oje od kojih većina radi na čuvanju objekata, hotela Jastreb u Begovu Razdolju i Upravne zgrade u Ogulinu. Cijela priča oko Bjelolasice osobno mi je čudna, kaže Vučić, te dodaje da je osim investitora, bilo interesa i za kupnju hotela Jastreb, a sada ćemo vidjeti tko će ga dobiti.

Rade se investicije na Platku u koji Primorsko – goranska županija ulaže više od 25 milijuna kuna, što je u redu, kaže Vučić, no ostaje pitanje kome je odgovaralo uništenje Bjelolasice. Kad se dogodio zadnji požar zatražena je pomoć županije i grada Ogulina, no nismo mogli udovoljiti tim zahtjevima, dodaje. Naime radi se o državnom vlasništvu, te nema zakonskih mogućnosti da mi pomognemo, upit je upućen MInistarstvu financija, možemo li pomoći, no nikad nije došao nikakav odgovor.

Podsjetimo kako je radnicima posljednja plaća isplaćena u prosincu, a bila je to plaća za listopad 2013. godine, što znači da im je poslodavac dužan plaće za studeni, prosinac i siječanj.