KABA

Udruga Nuvis počinje s edukacijom građana o razvrstavanju otpada

KARLOVAC – Karlovačka udruga Nuvis pokrenula je projekt “Educiraj pa sortiraj” koji će od početka ožujka provoditi u mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Cilj projekta je edukacija građana o pravilnom zbrinjavanju otpada, a u sklopu projekta bit će održano ukupno 37 predavanja.

U sklopu projekta bit će izrađen letak o važnosti i pravilnom načinu sortiranja otpada, a uz predavanja po gradskim četvrtima i mjesnim odborima, bit će izrađena i aplikacija za pametne telefone za dobivanje informacija o načinu sortiranja pojedinih vrsta otpada. Sve ovo radi se zbog novog Zakona o otpadu, koji je na snagu stupio još u srpnju prošle godine.

Mnogi Karlovčani već su ekološki svjesni te razvrstavaju otpad, no u nedoumici su što s nekim vrstama otpada učiniti. U tome će im pomoći ove edukacije, poručuju iz udruge.

Projekt je s 35 tisuća kuna podržan na donacijskom natječaju “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”, a ostatak od 5 tisuća donirali su im HDZ i HSP dr. Ante Starčević. Uz to, tvrtka Čistoća je udruzi Nuvis donirala službeni automobil, koji će oni koristiti u sklopu održavanja edukacija.