Mali fašnik u utorak u 10.30 sati kreće sa Starog placa

KARLOVAC – U utorak u 10 .30 sati baš kao nekada u Karlovcu, sa Starog placa preko Korza do Zorin doma krenut će fašnička povorka. No ipak se radi o maškaranoj djeci, a ne svim zainteresiranim karlovčanima koji su u neka možemo reći davna vremena sudjelovali u karnevalu. Tako će svoju kreativnost pokazati 700 mališana karlovačkih vrtića i djece dočetvrtih razreda osnovnih škola.

Ono što nam je cilj jest pokazati svu maštovitost i kreativnost naših najmlađih te nastaviti tradiciju karlovačkog fašnika, kazala je pročelnica UO za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

Inače karlovačke škole svake godine za sebe organiziraju fašničke aktivnosti, a sada će ipak svoju kreativnost i maštu pokazati svim našim sugrađanima, napominje ravnateljica OŠ Švarča Andreja Željković.

Već drugu godinu zaredom u pomoć pri organizaciji uskočilo je gradsko kazalište Zorin dom ispred kojeg će cijeli program biti upriličen. Zorin dom je svoje prostorije ponudio i u slučaju ako vrijeme ne bude služilo malene kreativce, kaže ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan.

Za mališane je osigurano 700 popularnih fašničkih slastica odnosno krofni i toplih čajeva. Ukoliko ne sudjelujete u povorci ipak ne propustite u utorak od 10.30 sati pogledati kreativnost najmlađih generacija naših sugrađana.