Županovo izvješće o radu prihvaćeno, oporba bila protiv

KARLOVAC – Čitav niz pitanja, od legalizacije, preko komunalnih i zdravstvenih problema, pa do elementranih nepogoda pretresli su županijski vijećnici na današnjoj skupštini. Mogli smo tako saznati da djelatnici županije u utorak nisu štrajkali, već su članovi sindikata dali pismenu podršku radnicima u štrajku. SDP-ovog Borisa Ožanića je, naime, zanimalo zašto se jedino Karlovačka županija priključila štrajku, kad djelatnici ionako ne odgovaraju za svoj rad. Zakon o radu župan nije htio komentirati.

Osim pitanja vijećnici su danas bili raspoloženi i za prijedloge. Tako se između ostalog ponovno čuo prijedlog o prestanku tiskanja službenog glasila županije i materijala za skupštinu, u cilju smanjenja troškova. Također, jednoglasno su se odrekli današnje naknade za obitelj Galetić iz Crnog Kamanja, čija kuća je izgorjela u požaru.

Na dnevnom redu našlo se i županovo izvješće o radu u drugom polugodištu 2013. godine. Nakon poduže rasprave izvješće je usvojeno, ali uz oprobu koja je glasala protiv.

U svom izvješću župan Ivan Vučić između ostalog je rekao kako je na području županije smanjena nezaposlenost, broj stečajeva je manji nego na državnom nivou, a gospodarski pokazatelji su pozitivni.

Stjepan Mikulandrić iz kluba vijećnika SDP-a kaže pak kako hvaljenje sa 30 % više riješenih predmeta u Odjelu za prostorno uređenje jest pohvalno, no s druge strane postavlja se pitanje jesu li tako efikasno mogli raditi i prijašnjih godina.