Troje hrvatskih europarlamentaraca u Karlovcu: Vlada ne surađuje s nama

KARLOVAC – Troje hrvatskih europarlamentaraca našlo se danas na istom mjestu – u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića. Iako dolaze iz različitih političkih opcija Dubravka Šuica, Ruža Tomašić i Nikola Vuljanić složni su u jednom – u Europi sustav isključivanja onih koji drugačije misle ne funkcionira.

U organizaciji Europe direct Info centra Karlovac i Upravnog odjela za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju Karlovačke županije održan je Okrugli stol o radu zastupnika u Europskom parlamentu i skorašnjim izborima za europarlament. Uoči okruglog stola, Ruža Tomašić u uredu Željka Bokulića susrela se sa županijskim vodstvom HSP AS, gdje je riječi bilo o radu županijskog ogranka, kojim je Tomašić zadovoljna.

Ne čudi što smo ovdje iz različitih političkih stranaka, u Europi nam je dužnost zastupati nacionalne interese, smatraju europarlamentarci. Tamo radimo što mislimo da je dobro za Hrvatsku.

Svi troje kritzirali su odnos Vlade prema europarlametarcima, naime premijer nikada nije niti jednog od njih pozvao na sastanak, što prema njima nije dobro.

Loš rad Vlade vidi se u svim dijelovima života u Hrvatskoj, a novi Zakon o radu donosi minimum minimuma onoga što propisuje EU, kaže Vuljanić. Slično misle i njegove kolegice zastupnice. Šuica smatra da nije vrijeme za smanjivanje radničkih prava, dok Tomašić kaže kako Vlada nije spremna na dijalog sa socijalnim partnerima.

Vlada je izabrana da radi za sve građane Hrvatske, stoga je dijalog sa građanima, odnosno partnerski odnos s malim i srednjim poduzetnicima ključ konačnog početka rasta BDP-a, smatra Tomašić.

Okrugli stol dio je kampanje Djeluj, biraj, utječi, kojom se građanima pokušava ukazati važnost izlaska na izbore za eu parlament koji će biti održani u svibnju.