Zdravstveno savjetovalište utorkom i petkom u Domu zdravlja

KARLOVAC – Karlovčani od danas imaju priliku na jednom mjestu, potpuno besplatno napraviti osnovne pretrage općeg stanja organizma. U Domu zdravlja na Dubovcu radi Zdravstveno savjetovalište Patronažne službe karlovačkog Doma zdravlja.

Deset pacijenata posjetilo je Zdravstveno savjetovalište već prvog dana otkad je ono počelo raditi u Domu zdravlja. Svi oni bez uputnice i najave danas su izmjerili šećer u krvi i kolesterol, te izmjerili tlak. Cilj cijelog projekta savjetovališta je obuhvatiti što veći broj građana koji žele više misliti o svom zdravlju, te im na jednom mjestu pružiti osnovne pretrage i savjetovanje.

Ono za što biste morali čekati kod obiteljskog liječnika, te se prije toga i naručiti za termin dolaska, u Savjetovalištu možete dobiti bez najave i uputnice. 14 patronažnih sestara izmjenjivat će se u prostoru Zdravstvenog savjetovališta za sve upite u vezi zdravlja.

Glavna djelatnost Patronažne službe je prevencija i edukacija, tako da u Savjetovalištu, uz krvne pretrage, možete dobiti preporuke za pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost, te savjete o pravilnom uzimanju propisane terapije.

Zdravstveno savjetovalište možete posjetiti utorkom i petkom u Domu zdravlja na Dubovcu, a više možete doznati i na njihovoj Facebook stranici, gdje ćete naći informacije o radu Patronažne službe.

zdravlje_tlak