Knjižnica proslavila 176. rođendan

KARLOVAC – 1. ožujka 1838. godine osnovana je Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića, ali kao “Ilirsko čitanja društvo”. Kroz godine knjižnica je mijenjala mjesto djelovanja, no već 176 godina ova ustanova važan je kulturno – informativan centar našeg grada.

Skupina građana koji su htjeli promicati kulturu čitanja okupila se te davne 1838., iako su u svom radu naišli i na brojne probleme, knjižnica je uspješno odradila svojih prvih 176 godina postojanja.

Unatoč suvremenoj tehnologiji, koja jest neophodna i dobro došla, knjiga nikad neće izumrijeti, ni prestati biti tražena, kaže ravnateljica Gradske knjižnice Frida Bišćan.

Knjižnice će uvijek postojati, a to mogu zahvaliti i svojoj prilagodbi modernom načinu života, tako je knjižnica domaćin brojnim tribinama, seminarima, izložbama, glazbenim performansima, a sve u cilju da svojim korisnicima ponudi raznolikost.

Knjižnica danas ima gotovo 10. 000 korisnika, a taj broj je i veći kad se uzme u obzir da na jednu člansku iskaznicu knjige posuđuje cijela obitelj.

Svoj rođendan knjižnica je proslavila na dostojan način – tijekom tjedna održana je nagradna igra, pet korisnika nagrađeno je prigodnim izdanjima, a u ponedjeljak će se proslava nastaviti prigodnom izložbom i dodjelom priznanja najčitateljima.