Karlovac domaćin sudionicima projekta “Mladi poduzetnici”

KARLOVAC – Smanjiti stopu preranog napuštanja srednjoškolskog obrazovanja animiranjem i informiranjem učenika o mogućnostima i načinima otvaranja vlastitih poduzeća vezanih uz njihovu struku, cilj je projekta “Mladi poduzetnici” u kojemu sudjeluje ukupno 5 škola iz Hrvatske, Finske, Turske, Rumunjske i Poljske. S hrvatske strane u projektu sudjeluje karlovačka Prirodoslovna škola, koja je ovoga tjedna domaćin srednjoškolcima iz preostalih zemalja partnerica.

Riječ je o projektu koji se provodi već dvije godine, a financira ga Europska unija u sklopu potprograma Comenius-Multilateralna školska partnerstva. Osim što ih upoznaje sa svim koracima potrebnima za otvaranje vlastitog poduzeća, projekt učenicima putem službenih posjeta zemljama partnerima omogućuje usavršavanje engleskog jezika, ali i upoznavanje s drugačijim kulturama i religijama.

Gostovanje mladih budućih poduzetnika u Hrvatskoj samo je jedno u nizu službenih posjeta između zemalja suradnica na projektu. Učenici koji sudjeluju do sada su već posjetili Poljsku, Finsku i Rumunjsku, a do kraja srpnja do kada je predviđeno trajanje projekta, preostaje još posjet Turskoj. Na sastancima se razmjenuju iskustva i rade planovi za buduće aktivnosti, a sve to s ciljem osposobljavanja mladih za lakše snalaženje na konkretnom tržištu u bliskoj budućnosti.

Gostima iz Finske, Turske, Rumunjske i Poljske dobrodošlicu je uime gradonačelnika zaželjela gradska pročelnica za Eu fondove Marina Grčić, dok im je županijski pročelnik za školstvo Željko Šančić uručio promo materijale kako bi bolje upoznali Karlovačku županiju. Ujedno je školi domaćinu čestitao na sudjelovanju u ovom međunarodnom projektu. Gosti ostaju u  Karlovcu tjedan dana.

prirodoslovna_2

prirodoslovna_3