web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Je li Kučinić u sukobu interesa? Baršić kaže da ne može biti direktor dviju komunalnih tvrtki

DUGA RESA – Od poskupljenja vode, pa do krađe na groblju, neizostavnih platana i rupa na prometnicama, dio je to pitanja koja su zanimala gradske vijećnike Duge Rese. Osim toga na dnevnom redu našla se 21 točka, među kojima i ona o izmjenama i dopunama Prostornog plana zbog koridora nove željezničke pruge.

Zašto su računi za vodu između 20 – 30 % veći u ovom mjesecu, zanima dugorešane. Odgovor se krije u državi, odnosno Hrvatskim vodama. Poskupljenja vode nemaju veze s gradom, Hrvatske vode podigle su cijenu, kaže gradonačelnik Ivan Baršić.

Radi se naime o tome da je povećan PDV na vodu, koji je do sada bio 10 %, a promjenom je povećan na 13 %. Stoga su građanima računi ovaj mjesec veći, a od 1. travnja bit će uvećani za još 40-ak kuna, kaže direktor Komunalnog Nikola Car.

Baršić je protivnik i najavljivanog objedinjavanja komunalnih poduzeća, jer smara da će to dodatno zakomplicirati trenutno stanje i neće donijeti ništa dobro.

Jedan od upita bio je i kako tehnički direktor Komunalnog Duga Resa Željko Kučinić bude i odgovorna osoba u novoosnovanoj komunalnoj tvrtki u Bariloviću. Baršić kaže kako je i Kučinića, ali inačelnika općine Barilović Dražena Perkovića upozorio na sukob interesa. Ne može biti direktor u našem Komunalnom, mi isporučujemo vodu Bariloviću, to su javne ustanove, ne može biti direktor u obje, smatra Baršić.