web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Jaski predstavljen natječaj za projekte usmjerene prevenciji nasilja među djecom i mladima

JASTREBARSKO – Sinoć je u Centru za kulturu Jastrebarsko predstavljen natječaj za projekte usmjerene prevenciji nasilja među djecom i mladima koji su raspisali Ministarstvo socijalne politike i mladih te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provodi ga Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” na području Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije te Grada Zagreba.

Natječaj je namijenjen udrugama koje se bave djecom i mladima koje na ovaj natječaj mogu prijaviti jednogodišnje projekte u partnerstvu s najmanje jednim partnerom, i to barem s jednom ustanovom socijalne skrbi ili obrazovnom ustanovom, ovisno o prioritetnom području.

Ukupno će se dodijeliti šest milijuna kuna (od 50 do 200 tisuća kuna po projektu). Udruga može zatražiti do sto posto iznosa sa financiranje projekta.

Trajanje provedbe projekta je maksimalno 12 mjeseci, a rok za dostavu prijava je 31. ožujka. Odluka o raspodjeli financijskih sredstava trebala bi biti donesena do rujna 2014.

Obrasci potrebni za prijavu projekta nalaze se na www.zamah.hr i na stranicama ministarstava www.mzos.hr i www.mspm.hr.