web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Udruga Lipa veselo proslavila Međunarodni dan žena

KARLOVAC – Međunarodni dan žena obilježila je večeras Udruga za poboljšanje kvalitete života Lipa iz Donjeg Pokupja. Dan žena članovi udruge i njihovi gosti proslavili su veselo, uz pjesmu i ples.
Posebni gosti Udruge bili su članovi Kulturno umjetničkog društva Župe Sveti Rok Skakavac. Oni su za sve nazočne izveli nekoliko zavičajnih pjesama i plesova.

Predsjednik Udruge Lipa,  Nikola Kos tom je prilikom svim ženama čestitao njihov dan darovavši im ruže.
– Ovo nam je drugi po redu od našeg osnutka Dan žena. Organizirali smo ga da zahvalimo svim ženama na njihovom doprinosu u društvu. Na kraju krajeva i poznata izreka kaže da žena drži sva tri kuta u kući, i zbog toga im treba čestitati, rekao je Nikola Kos.

l2

Osim KUD-a Župe Sveti Rok pojedini članovi Udruge Lipa uveličali su proslavu povodom Dana žena. Tako je Jana Smiljanić recitirala svoje pjesme koje je prigodno napisla baš za ovaj dan. Inače, Udruga Lipa poznata je po svojim aktivnostima i van granica Karlovačke županije. Nedavno su stablo lipe zasadili u Vukovaru uz šetnicu, uz rijeku Vuku. Bio je to projekt “Lipa za Vukovar” kojeg je podržao i Grad Karlovac.

U planu ove Udruge i dalje je saditi lipe, jednu sadnicu uskoro će zasaditi i u Karlovcu. Osim toga prijatelji su sa svojim imenjačkim udrugama diljem Hrvatske te će i nadalje održavati prijateljske odnose i na taj način promicati tradicijske vrijednosti karlovačkog kraja.

l1