Rad na podmlatku i promociji Muzeja karlovačkog vatrogastva najvažniji zadaci DVD-a Karlovac

KARLOVAC – Godina iza nas bila je uspješna iako nije bilo toliko puno intervencija, jer DVD Karlovac pretežito sudjeluje u gašenju požara otvorenog prostora kojih lani srećom nije bilo u tolikoj mjeri kao prijašnjih godina, kazao je na sinoć održanoj skupštini društva predsjednik DVD-a Karlovac Roland Puljak. No zato su članovi društva početkom prošle godine intervenirali zbog snijega, a kasnije poplava. Tako su pomagali ljudima pri čiščenju snijega, ispumpavanju vode te svim ostalim aktivnostima kojih nisu bili pošteđeni ni prije mjesec dana gdje su dali velik doprinos u obrani od poplava koje su pogodile naš grad.

Humanost i ljudskost članovi ovog DVD-a pokazuju ne samo na vatrogasnim intervencijama, već su udružili snage s Udrugom Jak kao Jakov u čiji rad su se uključili te im pomažu prilikom nekih većih fizičkih poslova poput postavljanja štanda i ljepljenja plakata. Na taj način Udruzi Jak kao Jakov uštede sredstva koja im ostanu upravo za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Ove godine prvi puta je Muzej karlovačkog vatrogastva o kojem brinu upravo članovi DVD-a Karlovac, bio uključen u Noć muzeja, a rad na promociji Muzeja bit će zadatak članova u narednom razdoblju.

Isto tako cilj je privući i nove, mlade članove u društvo. Te aktivnosti započeli su još prošle godine obilaskom po školama, a nastavit će i ove godine jer u planu je formiranje vatrogasnog podmlatka, odnosno natjecateljske ekipe djece od 6 do 12 godina. Svi zainteresirani mogu se javiti subotom u 18 sati u prostorije društva na Gažanskom trgu 11 i pridružiti se DVD-u Karlovac, društvu koje ima najdužu povijest u našoj županiji te jednom od najstarijih društva u Hrvatskoj s tradicijom dugom 143 godine.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dvd_karlovac_skupstina/*{/rokbox}