Karlovačka banka preuzima Adriadiesel?!

KARLOVAC – Radnici Adriadiesela koji već šest dana štrajkaju mogli bi odahnuti. Prema najavama predstavnika vlasnika, tvornicu bi mogla preuzeti Karlovačka banka. S preuzimanjem banke osigurale bi im se zaostale plaće, ali i nastavak rada. Naime, pregovara se s ruskim investitorom o velikom ugovoru koji bi osigurao dovoljno posla za sve radnike zaposlene u Adriadieselu.

Odluka o sudbini Adriadiesela i radnika koji su gotovo tjedan dana na rubu očaja, trebala je biti donesena danas. No, budući da jedan od suvlasnika još nije donio odluku o sljedećem potezu, sastanak Nadzornog odbora tvrtke trebao bi biti održan već u četvrtak.

– Odluku treba donijeti budući da bi spas Adriadiesel našao da firmu preuzme Karlovačka banka, a oni traže da preuzme kompletno vođenje tvrtke. To znači da ima svoj nadzorni odbor i upravu. Ovu odluku bi Nadzorni odbor trebao donijeti najranije u četvrtak, a ako ne tada, onda u petak, kazao je član Nadzornog odbora Adriadiesela Marko Bubaš.

Budući da su svi suvlasnici; Uljanik, Jadranska ulaganja i Republika Hrvatska, suglasni da KaBa preuzme upravljanje Adriadieselom, bio bi to spas za dvjestotinjak radnika, koji su bez plaće već nekoliko mjeseci.

Bubaš kao predstavnik Države smatra da je preuzimanje tvornice od strane Karlovačke banke jedina logična odluka u ovom trenutku. Jedino rješenje bio bi stečaj, a preuzimanje tvrtke donijelo bi sigurnost radnicima za iduće tri godine, zaključio je Bubaš.

U nadi da će priča radnika Adriadiesela zaista završiti sretno pričekat ćemo kraj tjedna, kada bi sadašnji vlasnici trebali odlučiti hoće li tvornicu predati u ruke novim upraviteljima.