Rasadnik_predavanje_1

DUGA RESA – Informativna tribina pod nazivom “Mjere aktivne politike zapošljavanja – Garancija za mlade” održana je danas prijepodne u Dugoj Resi u prostorima Demokratskog rasadnika. Tribinu je organizirala Udruga za mlade Agora u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom u Karlovcu, kako bi mladim Dugorešanima pomogli u traženju posla odnosno kako bi ih informirali o načinima i mogućnostima kod traženja zaposlenja.

Za izvanrednog studenta sigurnosti i zaštite na radu Željka Novosela ova je tribina prvi korak prema traženju posla.

– Došao sam kako bi iz prve ruke čuo kakve su mogućnosti kod zapošljavanja, koje olakšice mogu dobiti i općenito me zanima o kojim novitetima se radi kad je riječ o aktivnoj politici zapošljavanja mladih, rekao je Željko Novosel.

Željka je još zanimalo postoji li u okviru tih mjera mogućnost za zapošljavanje u inozemstvu točnije u Europskoj uniji. Na žalost, ili pak na Željkovu sreću, ova tribina odnosila se na mjere zapošljavanja samo u Hrvatskoj pa će možda budući inženjer sigurnosti i zaštite na radu ipak ostati u svojoj zemlji jer na kraju krajeva mladi i obrazovni ljudi budućnost su Hrvatske. Prema riječima Dijane Bećirević, predsjednice dugoreške udruge Agora, danas predstavljene mjere uvela je Europska komisija 1. siječnja ove godine, a krajnji cilj tih mjera je što drugo nego zapošljavanje mladih ljudi.

Bećirević je još naglasila kako su mjere interesantne za sve mlade koji traže posao, ali isto tako i za one koji ga daju, znači za poslodavce, jer su u vidu financijske injekcije usmjerene baš na njih. Tijekom tribine mladi su dobili odgovore na brojna pitanja, a osim mladih ovoj info tribini prisustvovali su predstavnici Grada Duge Rese, dugoreške knjižnice te predstavnici nekih udruga koji kao poslodavci također mogu koristiti mjere koje su ovaj put konkretno usmjerene prema mladima.

Rasadnik_predavanje_2