Policajci na motorima treniraju za novu sezonu

KARLOVAC – Nakon zime i s prvim sunčanim danima na ulice izlaze motociklisti. S početkom sezone motocikala na prometnice izlaze i policajci motoristi. Kako bi se privikli na motore nakon nekoliko mjeseci pauze i obnovili znanje sigurne vožnje, Ravnateljstvo policije i Policijska akademija organiziraju treninge za policijske službenike na motorima.

Nova motoristička sezona izmamit će na ulice mnoge ljubitelje brze vožnje na dva kotača. Uz pripremu motora i motorista, za posao moraju biti spremni i policajci motoristi. S tim ciljem do kraja tjedna se na ŠRC-u Korana održavaju treninzi za policijske službenike koji svoj posao obavljaju na motociklima. Treninge će kroz četiri dana odraditi 22 policajca motorista iz Karlovačke policijske uprave.

Kako bi se pripremili na novu sezonu na ovakvim treninzima policajci prolaze razne prepreke na poligonu. Pripremljeni su za svaku vrstu vožnje, jer nikad ne znaju što u vožnji mogu očekivati.

Koliko je opasna vožnja motociklom govore i statistički podaci o broju nesreća i stradalim osobama. Najčešći uzroci prometnih nesreća s motorima su neprilagođena brzina i oduzimanje prednosti motorima od strane drugih sudionika u prometu.

Nakon obuke, motoristi policajci mogu se vratiti na svoja radna mjesta u Karlovcu i Dugoj Resi, sigurni da su i oni ali i njihovi motori spremni za izazove koje nova motoristička sezona donosi.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/policajci_motoristi/*{/rokbox}