KABA

Sve više zainteresiranih za projekt “Blagostanje kroz raznolikost”

KARLOVAC – U sklopu projekta Blagostanje kroz raznolikost u periodu od 10. do 21. ožujka u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji provodi se informiranje javnosti o radionicama iz ekološke poljoprivrede. Projekt se odnosi na dugotrajno nezaposleni u namjeri da ih se osposobi za samozapošljavanje u području ekološke poljoprivrede. Jedna takva radionica održana je danas u Centru za mlade u Grabriku.

Projekt „Blagostanje kroz raznolikost”, Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina već je nakon tri dana pokazao dobre rezultate u našoj županiji. Nezaposlene osobe koje zanima ekološka proizvodnja zainteresirani su za sudjelovanje u projektu kojeg sufinancira Europska unija.

Cilj projekta je informirati više od 300 osoba o projektu te pripremiti 40 zainteresiranih sudionika za ulazak na tržište rada kroz psiho-socijalnu podršku te poduku kako da razviju i započnu svoj vlastiti poslovni angažman u ekološkoj proizvodnji i seoskom turizmu.

Projektni tim ‘Blagostanja kroz raznolikost’ čine Sveučilište u Zadru i partneri iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Zadra i Gospića te partneri iz razvojne agencije Lira i Društva za promicanje kulture življenja Zvono uz Kupu.

Polaznici projekta će imati priliku kvalitetno sudjelovati u procesu od početka odnosno stvaranja ideje preko realizacije do plasman svojih proizvoda na tržištu.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je oko 160 tisuća eura, dok Europska unija financira 95% ukupnih troškova projekta.

radionica_eko_zuk_2