KABA

Stanovnici Drežnika žive u smradu; “materijalka” puna fekalija

KARLOVAC – Očajni stanovnici Dubrovačke ulice na Drežniku javno su danas prozvali gradsku vlast i nadležne službe zbog smrada koji ih posljednje vrijeme okružuje. Naime, poznata “materijalka” na kojoj se nalazi jedino dječje igralište na Drežniku prepuno je fekalija. Nakon posljednjih poplava voda se povukla, no smeće iz kanalizacije i nesnosan smrad su ostali. Stanovnici obližnjih kuća djecu ne puštaju više na igralište, a boje se i zaraza. Pozivaju i Zavod za javno zdravstvo da izađe na teren te uzme uzorke za analizu.

Problem smrada i fekalija na dječjem igralištu je problem koji Drežničane muči već nekoliko godina, a posebno se pogoršalo, kažu, otkad je izgrađena precrpna stanica karlovačkog pročistača otpadnih voda. Iako su slali dopise Gradskoj upravi, nakon kojih je igralište očišćeno, ništa se nije promjenilo. Problem i dalje postoji, a stanovnici Dubrovačke ulice guše se u smradu.

Najgore je, kažu Drežničani, navečer. Ni prozore ne mogu otvoriti, a više se ne usude ni djecu pustiti na igralište. Boje se zaraze, te traže i od nadležnih službi da što prije interveniraju.

Drežničani se nadaju da će netko čuti njihove vapaje i pokrenuti nadležne službe kako bi se njihov problem rješio. Samo žele nastaviti život bez smrada i da se djeca opet počnu igrati na igralištu bez straha od bolesti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dreznik_smrdi/*{/rokbox}