KABA

Što bolji projekti to više novca za lokalnu infrastrukturu

KARLOVAC – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Program ujedinjenih naroda za razvoj organizirali su u Karlovcu radionicu o infrastrukturnim projektima za predstavnike jedinica lokalne samouprave. Radionicu pod nazivom “Korištenje fondova Europske unije za obnovu i izgradnju infrastrukture” organizirali su zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i Hrvatskih voda.

Ministarstvo i UNDP projekt u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji provode već osam mjeseci, te su dosad prikupili oko 450 projektnih ideja. Velika većina se odnosi na komunalnu infrastrukturu, a više od polovice projekata je iz Karlovačke županije. Za takve projekte Hrvatskoj je na raspolaganju milijarda eura godišnje iz eruopskih fondova.

Današnja radionica trebala je sudionicima projekta dati odgovor na to gdje točno prijaviti projekt, kako ga pripremiti i kako ga spojiti s drugim sličnim projektima da bi on bio prihvatljiv i uspješan.

Sve što su predstavnici lokalnih vlasti triju županija naučili na radionici moći će primijeniti na projektima koje će aplicirati za europski novac. Kao što su organizatori danas istaknuli, što bolji projekti to više novca za lokalnu infrastrukturu.

komora_undp_2