web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dvije knjige o obrani Sarajeva predstavljene Karlovčanima

KARLOVAC – Dvije knjige autora Nedžada Ajnadžića predstavljene su sinoć karlovačkoj publici u prostorijama bošnjačke nacionalne zajednice. Radi se o drugom dijelu knjige “Odbrana Sarajeva” i knjizi “Politički i vojni značaj odbrane Sarajeva”. Knjige su rezultat Ajnadžićevog znanstveno istarživačkog rada na temelju kojeg je magistrirao i doktorirao.

Ajnadžić kaže da su sve četiri njegove knjige koje čine jednu cjelinu nastale kao prezentacija relevantnih podataka za obranu grada heroja Sarajeva. Donose politološki, sociološki, psihološki i znanstveni pristup obrani grada koji je bio pod okupacijom 1472 dana.

odbrana_sarajeva

U obrani Sarajeva sudjelovalo je 80 100 vojnika, podijeljenih u 28 brigada a u prvoj godini rata nisu svi bili naoružani, kaže Ajnadžić. Velika je razlika između ostalih sličnih naslova i ovih djela, dodaje, ovdje se doista koriste egzaktni podaci, dok druge knjige donose osobne poglede autora.

Ajnadžić je bio general Armije Republike Bosne i Hercegovine i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine. Poznat je kao ratni zapovjednik 1. korpusa Armije BiH.