KABA

Nastavlja se akcija “Manje oružja, manje tragedija”

PLAŠKI / SABORSKO –  Policijska uprava karlovačka i nastavlja s provođenjem akcije „Manje oružja, manje tragedija”. U utorak 18. ožujka u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, Crvenim križom iz Ogulina i Povijesnom postrojbom „Karlovački počasni vod ZNG-91″ u Plaškom i Saborskom bit će provedena ova akcija.

Građani će tog dana od 9 do 11 sati ispred zgrade općine Plaški i od 12 do 14 sati ispred zgrade općine Saborsko, moći policijskim službenicima bez sankcija dragovoljno predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

Istog dana u vremenu od 9 do 11 sati ispred Osnovne škole u Plaškom, a od 12 do 14 sati ispred Osnovne škole u Saborskom, predstavnici policije i Crvenog križa će u cilju prevencije, edukacije i senzibiliziranja mladih, učenicima s tog područja kroz edukativnu radionicu prezentirati važnost kampanje, dok će ispred škole biti postavljeni štandovi s promotivnim materijalima i opremom pirotehničara Hrvatskog centra za razminiranje, Crvenog križa, te štand Povijesne postrojbe „Karlovački počasni vod ZNG-91″.

Iz policije podsjećaju i da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.