KABA

Mladež SDP-a upozorava na neravnopravnost spolova – muškarcima dijelili spužvice

KARLOVAC – Akcija Foruma mladih SDP Karlovac ”Mladi za mlade” nastavlja se i dalje. Tako su računala uručili samohranoj majci četvero djece iz Karlovca. Obitelji Šipuš računalo je bilo neophodno jer troje djece ide u osnovnu i srednju školu, a jedno na fakultet.

Računalo je dobila i obitelj Murić iz Bogovolje, a to računalo koristit će nekoliko obitelji. Istovremeno računala se i dalje prikupljalju, pripremaju te osposobljavaju za donaciju, poručuju iz Foruma mladih SDP-a.

Ujedno je mladež održala na gradskoj tržnici i akciju naziva ‘SDP ZA, HDZ PROTIV jednakosti žena i muškaraca kojom su upozorili građane na ovotjednu odluku u Europskom parlamentu, a za što su dobri dijelom zaslužni, smatraju u SDP-u, predstavnici HDZ i HSP dr. A. Starčević. Da je Izvješće izglasano, prvi put u povijesti pružila bi se prilika Hrvatskoj, ali i cijeloj Europi, da krene u smjeru izjednačavanja plaća žena i muškaraca za iste poslove i konačno stane na kraj stoljetnoj diskriminaciji žena. Odlukom Europskog parlamenta ostali smo i bez zakonskog okvira koji bi to omogućio.

Tako su svim muškarcima podijelili spužvice za pranje suđa, kao simboličan poklon, a kako bi bar malo pomogli svojim suprugama i pokazali da muškarci i žene mogu i moraju biti ravnopravni.

omicron