KABA

Vatrogasci jučer gasili 13 požara otvorenog prostora

KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Unatoč upozorenju Vatrogasne zajednice Karlovačke županije o mjerama sprječavanja nastanka požara na otvorenom prostoru, vatrogasci s područja cijele županije jučer su se borili upravo s požarima otvorenog prostora.

Iako je bila subota i vjetrovito vrijeme, a prema županijskoj odluci tada je zabranjeno svako spaljivanje, brojni ljudi očito su se oglušili.

Tako je što se šireg karlovačkog područje tiće, gorijelo na području Dugog Dola, u Malom Kozincu, Vukmanićkom Cerovcu, Širokoj Rijeci, Devčić Selu i Lasinjskom Sjeničaku, a požare su uz karlovačke profesionalce gasili i vatrogasci devet dobrovoljnih društava.

Na području Ogulina gorjelo je u Cerovniku, Janjoj Gori, Sabaljskoj Dragi i Viničici, a na slunjskom području požari otvorenog prostora zabilježeni su na područjima Miljevca, Lađevca, Vinčoca te Korita.

Podsjetimo, za nepridržavanje Odlukom propisanih mjera predviđena je novčana kazna u iznosu do 10.000 kuna za pravnu osobu te do 2.000 kuna za fizičku osobu, a prema Zakonu o zaštiti od požara osoba koja izazove požar bit će kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 15.000 do 150.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana.

omicron