U Grabrku snimljena 393. milenijska fotografija

GRABRK – Maleno slikovito mjesto Grabrk u općini Bosiljevo bilo je danas kulisa za 393. milenijsku fotografiju Šime Strikomana. Ovo je nastavak priče o obitelji Špehar iz istoimenog zaseoka, koji su bili zvijezda milenijske fotografije uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Podsjetimo, članovi obitelji Špehar jedini su stanovnici tog malenog mjesta, a maleni Mihael bio je zvijezda koja je uvela Hrvatsku u EU. Grabrk se Strikomanu učinio kao zanimljivo mjesto za novu milenijsku fotografiju, a dok su prva tri slova napisana, brk je nacrtan.

Među 393 milenijske fotografije, teško je izdvojiti najdražu, svaka ima svoju vrijednost i značenje. No, ona Hajdukova ipak odudara jer je stekla međunarodnu slavu, često se koristi već tri godine, a izašla je i u jednom Londonskom časopisu, kaže Strikoman.

U Grabrku je dogovorena i nova milenijska fotografija koja će biti snimljena 24. svibnja u Črnomlju. Strikoman često pronalazi motive u Karlovačkoj županiji, stoga ga uskoro možemo ponovno očekivati.

Bez vatrogasaca ništa, kaže Strikoman, kojem je za njegove fotografije potrebna velike visina, stoga su vatrogasne ljestve nezaobilazan dio opreme koja se koristi.

A dobrovoljno vatrogasno društvo Grabrk održalo je svoju 63. godišnju izvještajnu skupštinu. Prošla godina bila je mirnija nego inače, nije bilo većih požara, a vatrogasci su sudjelovali na brojnim događanjima u općini Bosiljevo i šire.

Društvo ima 80 članova, a u ovoj godini jedna od najvažnijih aktivnosti bit će okupljanje podmladka, ali i nabava nove opreme, koliko to budu dopuštala financijska sredstva.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/grabrk_milenijska/*{/rokbox}