KABA

HDZ o stanju u školstvu: Karlovac treba Zakladu za inovativnost

KARLOVAC – Karlovački HDZ predlaže osnivanje Zaklade za inovativnost i izvrsnost. Kažu da u našem gradu ima puno mladih sa idejama, kojima je potrebno pružiti podršku. U ovoj stranci smatraju kako je sustavu odgoja i obrazovanja potrebna prilagodba, no nedostaje komunikacija između ministarstva i djelatnika u institucijama.

Kad Ministarstvo krene u izradu novih pravilnika, potrebna je bolja komunikacija sa strukom, smatraju u HDZ-u, te dodaju da neke posebnosti rade dolaze iskustvom, te učitelji i profesori mogu pomoći u izradi dokumenata važnih za jedan od najvažnijih društvenih sustava – onaj odgoja i obrazovanja,.

Učiteljima je potreban veći dignitet i značaj u društvu, stoga niti decentralizirana sredstva koja su smanjena za 20 % u posljednje tri godine ne doprinose boljem materijalnom, a onda i svakom drugom statusu hrvatskih učitelja. Svjesni su da sustav treba uređenje i prilagodbu.

S državne razine na lokalnu. Našem je gradu potrebna Zaklada za izvrsnost, koja bi potaknula mlade na inovativnost i izvrsnost, smatraju u HDZ-u.

Prema članovima ove stranke, Programu za mlade treba dodati cjeloživotno učenje, odnosno mogućnost prekvalifikacije mladih, nezaposlenost jest velika, no ključ leži u zapošljivosti, smatraju u HDZ-u.