KABA

Uvod u Agro Arcu ove godine Okrugli stol o inovacijama u poljoprivredi

ZAGREB – Inovacije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao temelj hrvatske poljoprivrede, obrazovanje odraslih u poljoprivredi, zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda oznakama kvalitete i izlazak iz prehrambene ovisnosti Hrvatske, samo su neke od tema Okruglog stola pod nazivom „Inovacije i tradicija u službi održivog razvoja poljoprivrede” koji će se održati 25. ožujka ove godine s početkom u 13 sati u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.

O tim temama govorit će Karmen Sinković i Edita Volar Pantić iz Ministarstva poljoprivrede, Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever DAN, Miroslav Kovač, stručni tajnik Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava „Život”, Milan Husnjak, savjetnik ravnatelja Savjetodavne službe, Damir Matković, predsjednik Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta, Marko Bubaš, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske i Miljenko Šimpraga, profesor s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Okrugli stol koji u fokus gospodarskih rasprava stavlja poljoprivredu i proizvodnju hrane kao strateški važno gospodarsko pitanje održava se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i uvod je u ovogodišnju AGRO ARCU, 7. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i proizvodnji hrane koji će se od 9. do 11. svibnja održati u Biogradu na Moru. Organizator okruglog stola, Udruga inovatora Hrvatske pozivaju sve zainteresirane poljoprivrednike i proizvođače da mu se priključe.