Karlovačkim vatrogascima stigla nova kontejner – cisterna

KARLOVAC – Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca bogatija je za još jedan dio opreme. Radi se o cisterni zapremnine 7.000 litara koja je dio kontejnerskog tipa vozila. Mogućnosti i prednosti kontejnerskih vozila prezentirane su danas u prostoru postrojbe.

– Kontejnerska vozila jeftinija su jer je zapravo potrebno samo jedno vozilo, jedna šasija, a kontejneri su nadogradnja. Ovo je treće u nizu kontejnera koje je postrojba nabavila ranijih godina. Nakon kontejnera za rasuti teret i cerade, stigla nam je cisterna koja ne služi samo za gašenje požara već i za opskrbu pitkom vodom za što je pokazana potreba prošlog mjeseca, kazao je zapovjednik postrojbe Mirolsav Rade.

Inače karlovačka JVP prva je u Hrvatskoj koja je krenula s nabavom ovakvog tipa vozila, prvenstveno zbog uštede. Potreban je samo jedan vozač koji kontejnere dovozi do mjesta intervencije, a ona tamo ostaju koliko treba. Ujedno potrebna je samo jedna registracija vozila, jedan tehnički pregled i servis, a kontejneri se samo mijenjaju.

Cijena cisterne je 350 tisuća kuna koji su osigurani iz vlastitih sredstava postrojbe i Vatrogasna zajednica grada Karlovca.

Uz ovu prezentaciju, predstavljen je sustav za pročišćavanje vode slovenskog proizvođača koji u izvanrednim situacijama na mjestu intervencije vodu pročišćava nakon čega je ona odmah spremna za piće.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kontejner_jvp/*{/rokbox}