Zajednica tehničke kulture 2013. završila s dobrim rezultatima, tako se nastavlja i ove godine

KARLOVAC – Udruge okupljene oko Zajednice tehničke kulture Karlovca i Karlovačke županije već godinama dobro rade, unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojoj se mnoge nalaze, rekao je na izvještajnoj skupštini obje Zajednice predsjednik Mladen Horvatin.

Stoga, pohvale idu svim volonterima, odnosno članovima Udruga koji i dalje održavaju uspješan rad, a najvažniji je rad s mladima. Zajednica tehničke kulture fokusira svoj rad na mladim robotičarima, a ostale udruge članice također veliku važnost pridaju radu s najmlađima.

Financijska sredstva su na sličnoj razini kao i prethodnih godina, dodaje Horvatin, a unatoč činjenici da im je rad otežan zbog kompliciranijeg pravdanja financijskih sredstava ulaskom u Eurospku uniju, Fondovi su ipak donijeli i nove prilike za Udruge.

Podsjetimo kako Zajednica Tehničke kulture grada Karlovca broji 17 udruga, dok su 23 udruge učlanjene u Zajednicu tehničke kulture Karlovačke županije. Između ostalog tu se nalaze HGSS Karlovac i Ogulin, Aeroklub, autoklubovi, radioklubovi, ronilački klubovi, Speleološko društvo, Udruga inovatora, informatičari, Kinoklub…

ztk_skupstina1