Zajedno u ratu zajedno u miru: Ivo Benić predsjednik Zbora udruga ratnih postrojbi KŽ

KARLOVAC – Na jučer održanoj Skupštini Zbora udruga ratnih postrojbi Karlovačke županije za predsjednika je potvrđen Ivo Benić, koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Udruge 137. dugoreške brigade. Inače, zbog smrti predsjednika Zvonimira Županića i izvršnog dopredsjednika Nedjeljka Katušina, ova skupština bila je izborna. Tako je nakon smrti predsjednika Županića, ovu dužnost obnašao dopredsjednik Ivo Benić, koji je prema Statutu na skupštini izabran za predsjednika.

Na jučerašnjoj Skupštini, Zbor koji je do sada u svom sastavu imao sedam udruga, u članstvo je primio još jednu Udrugu ratnih veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi podružnica Karlovačke županije. Najavljeno je da će se Zboru priključiti  slunjske i ogulinske ratne postrojbe odnosno udruge. Glavni cilj ove  krovne braniteljske organizacije u Karlovačkoj županiji je promicanje istine o Domovinskom ratu kao i suradnja s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata iz cijele Hrvatske. Jedan od ciljeva je i pomaganje socijanlo ugroženim obiteljima branitelja.

Novi predsjkednik Ivo Benić podržao je predsjednika HVIDR-e Karlovačke županije Petra Banića, koji je na Skupštini predstavio projekt Spomen sobe poginulim hrvatskim braniteljima iz  Karlovačke županije. O tome gdje bi bila Spomen soba za 604 poginula branitelja, dogovoreno je jučer, još će se razgovarati, ali jedno je sigurno ona će biti temelj, točnije njena građa za predavanja o Domovinskom ratu po osnovnim školama, jer smatraju branitelji, o Domovinskom ratu u školama se premalo govori.