Proljetno izdanje Karlovac dance festivala 004 od 28. do 30. ožujka

KARLOVAC – U prostorijama Udruge Free Dance danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program Karlovac dance festivala. Program su predstavile predsjednica Udruge Free Dance, Melita Spahić Bezjak te Andrea Štalcar Furač iz Udruge Novi svijet Urbani, koja je zadužena za promociju 4. po redu plesnog festivala u Karlovcu. Ovogodišnji Dance festival mijenja koncepciju te postaje kontinuirani događaj. Naime, festival će se odvijati kroz sva četiri godišnja doba.

Prvi, proljetni dio festivala počinje 28., a traje do 30. ožujka. Plesne predstave bit će održane u Gradskom kazalištu Zorin dom. Prva je na redu u petak u 19 sati. Riječ je o plesnoj predstavi „Anything“ u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla u suradnji sa ZKM-om. Nakon toga u 20,30 sati na rasporedu je plesna predstava Bodhi project-a iz Salzburga. Predstava nosi naziv „Same, difference, again“. Koreograf predstave je britanski umjetnik Robert Clark, koji i inače surađuje s karlovačkom Udrugom Free Dance.

Nakon predstava najavljen je neformalni razgovor s publikom u sklopu projekta „Kritički parkour“ u suradnji s Plesnom scenom iz Zagreba.
Subota je rezervirana za plesnu radionicu koju će od 10 do 12 sati voditi plesači iz Salzburga. Nakon plesne radionice u Info pointu Udruge Free Dance u Križanićevoj ulici, ljubitelji plesne umjetnosti moći će razgovarati s umjetnicima iz Salzburga.

Na Maloj sceni u subotu navečer zakazano je interaktivno predavanje i prezentacija DVD-a „Kaspomanija“. Taj je plesni projekt posvećen Milani Broš, preminuloj plesačici. Nakon toga na Maloj sceni u 21 sat počinje party, odnosno koncert za plesače.


U nedjelju završnog dana KDF-a 004 na programu u Info pointu, točnije u prostoru Udruge Free Dance bit će okrugli stol „Ples u Karlovcu“ te predstavljanje projekta „Gle, knjiga i časopisi o plesu“.

Organizatori su na najavnoj press konferenciji također naglasili potrebu sustavnog praćenja te valoriziranja ovog vida izvedbene umjetnosti koja nije nimalo beznačajna, ali se na neki način baca na marginu.

Organizator Karlovac Dance Festivala je Free Dance, a održava se uz financijsku podršku zaklade “Kultura Nova” te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, Turističke zajednice grada Karlovca, Karlovačke županije i Grada Karlovca.