KABA

Policija razriješila niz teških krađa

KARLOVAC – Dvojica hrvatskih državljana s područja Žumberka i Delnica, stari 40 i 35 godina, sumnjiče se da su počinili pet kaznenih djela teških krađa i jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju tijekom 2013. i 2014. godine, javljaju iz PU karlovačke. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tijekom veljače i ožujka 2014. godine provalili u dva stana na Baniji, vlasništvo 58-godišnjaka i 70-godišnjakinje, odakle su ukrali dva štednjaka, bežični telefon, kuhinjski pribor i drugo.

Hrvatske državljane s karlovačkog područja stare 27 i 20 godina sumnjiči se pak da su zajedno s još jednim maloljetnikom, tijekom lipnja 2012. i siječnja 2014. godine, provalili u dvije vikend kuće u Zadobarju kod Karlovca, od kuda su ukrali tehničku robu, razni alat i drugo. Spomenuti 27-godišnjak osumnjičen je i da je zajedno s još jednim maloljetnikom i jednim kazneno neodgovornim djetetom u siječnju 2014. godine provalio u trgovinu u Zadobarju. Ujedno, spomenutog maloljetnika sumnjiči se da je u razdoblju od 20. ožujka do 6. travnja 2013. godine provalio u spremište za alat, vlasništvo 45-godišnjaka i ukrao razni alat.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 12 tisuća kuna. Protiv osumnjičenika nadležnim državnim odvjetništvima proslijeđena su posebna izvješća.