KABA

Divlje odlagalište na Borlinu; Iz ViK-a poručuju: Voda nije ugrožena

KARLOVAC – Još jedno divlje odlagalište otpada niknulo je nedavno na Borlinu. Uz glavnu cestu prema Maloj Jelsi, na samom rubu vodozaštitnog područja, netko je smećem zatrpao potok koji utječe u vodocrpilište Borlin.

Netko zasad nepoznat na Borlinu je u potok i oko njega istresao građevinski otpad, motorno ulje, ali i panjeve i ostatke od srušenih borova. Taj potok utječe u vodocrpilište Borlin, iz kojeg se pitkom vodom opskrbljuje velik dio Karlovca. Stanovnici Borlina ogorčeni su ovim činom, pogotovo jer tvrde da su među ekološki svjesnijim stanovnicima našeg grada.

omicron

Nakon dojave građana o ovom ekološkom incidentu na teren su izašle službe Vodovoda i kanalizacije i očistile dio područja. Dio otpada je ostao, a s Borlina apeliraju da se cijelo područje očisti, jer su uplašeni da bi voda mogla biti zagađena.

Iz Vodovoda i kanalizacije poručuju da nema mjesta panici, jer se radi tek o 3. vodozaštitnoj zoni. Pitka voda na Borlinu, poručuju, nije ugrožena.

Kako doznajemo, dio područja na kojem se nalazi divlji deponij je u privatnom vlasništvu. Stanovnici Borlina će zasigurno još morati na mnoga vrata pokucati kako bi došli do rješenja uklanjanja smeća i čišćenja tog dijela njihova kvarta.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/borlin_smece/*{/rokbox}