KABA

Projekt MOBILLL produžen za dva mjeseca

KARLOVAC – Projekt „Usluge pokretne knjižnice za cjeloživotno učenje u ruralnim sredinama Karlovačke županije i Unsko-sanskog kantona“, odobrenog u sklopu IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013., bio je tema konferencije za medije koja je održana u Gradskoj knjižnici „I. G. Kovačić“. Na konferenciji su predstavljene završne aktivnosti projekta te njegovo produženje.

Projekt “Usluge pokretne knjižnice za cjeloživotno učenje u ruralnim sredinama Karlovačke županije i Unsko-sanskog kantona“ nije završio 18. ožujka kako je to bilo predviđeno, nego će trajati do 18. svibnja, kazala je koordinatorica projekta Frida Bićan. Naime, projekt će trajati još dva mjeseca zbog kašnjenja u nabavci pokretne knjižnice. Zbog tog kašnjenja, objašnjava Bišćan, kasnile su neke aktivnosti.

A ostalih aktivnosti u sklpu tog projekta bilo je zaista puno, dobar dio već je odrađen, u narednom periodu predstoji informatički tečaj kojeg će voditi Mario Škrić djelatnik Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.

Želja provoditelja projekta iz obje zemlje je da se on nastavi i nakon završetka, odnosno da postane održiv za što su zeleno svjetlo dali predstavici lokalne uprave točnije gradonačelnici gradova i načelnici općina koje će biblio – kombi posjećivati. Uz takvu podršu lokalne uprave svaki stanovnik najudaljenijeg mjesta uz pomoć biblio – kombija dobit će željenu knjigu na posudbu.

omicron