KABA

U EU parlamentu do petka izložba o Karlovcu

BRUXELLES – Izložba o Karlovcu postavljena je u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu zahvaljujući karlovačkom europarlamentarcu Nikoli Vuljaniću te njegovoj asistentici Ivi Galović koja je postavila izložbu, ali i odradila velik posao organizacije trodnevnog puta 30-ak Karlovčana u europsku metropolu.

Oko 30 fotografija našeg grada koje su uslikali karlovački fotografi Oliver Budimir i Robert Fajt, ali i asistentica Iva Galović ostat će u zgradi parlamenta do petka. Izložbu je otvorio europarlamentarac Nikola Vuljanić, a uveličala ju je Karlovačka građanska garda koja je za ovu priliku prodefilirala Bruxellesom i zgradom parlamenta te plijenila poglede brojnih građana i turista koji su hvatali priliku uslikati se s dvanaest članova ove karlovačke povijesne postrojbe.

Izložbu su svojim dolaskom uveličali i europarlamentarci Andrej Plenković i Dubravka Šuica, a iz Karlovca je stigla pročelnica županijskog UO za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju Eva Sobotik – Pavan.

Članovi Karlovačke građanske garde iskoristili su svoj boravak u Bruxellesu i kako bi posjetili Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri NATO-u gdje ih je dočekao vojni predstavnik RH u NATO-u i EU general pukovnik Mirko Šundov.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/bruxelles_izlozba/*{/rokbox}