KDF 004: Večeras plesni projekt posvećen Milani Broš

KARLOVAC – Plesnim predstavama ”ANYTHING” Zagrebačkog plesnog ansambla i ZKM-a, i ”same, difference, again” Roberta Clarka i SEAD’s BODHI PROJECT-a, sinoć je u Gradskom kazalištu Zorin dom započeo 4. Karlovački dance festival. Proljetno izdanje festivala traje tri dana, a sve završava sutrašnjim okruglim stolom o plesu u Karlovcu.

Ovogodišnji Dance festival promijenio je koncepciju, postaje kontinuirani događaj, te će se odvijati kroz sva četiri godišnja doba. Proljetni dio je započeo sinoć, no, nažalost, i ovog puta publika nije prepoznala ovu vrstu umjetnosti. Dvoranu Zorin doma popunilo je tek pedesetak gledatelja.

Upravo kako bi se karlovačkoj publici približio suvremeni ples, danas je u sklopu Karlovac dance festivala održana plesna radionica koju su vodili plesači iz Salzburga. Nakon plesne radionice u Info pointu Udruge Free Dance u Križanićevoj ulici, ljubitelji plesne umjetnosti mogli su razgovarati s umjetnicima iz Salzburga. Središnji dio festivala održava se večeras na Maloj sceni gdje će biti održano interaktivno predavanje i prezentacija DVD-a „Kaspomanija”. Taj je plesni projekt posvećen Milani Broš.

Proljetni dio festivala završava sutra u Info pointu u prostoru Udruge Free Dance, okruglim stolom „Ples u Karlovcu” i predstavljanjem projekta „Gle, knjiga i časopisi o plesu”. Pripreme za ljetno izdanje festivala su već počele, a najveći dio predstava izvodit će se na otvorenom.

kdf004_2