Korizmeni Križni put u Dugoj Resi

DUGA RESA – Vrijeme je korizme, a za sve katolike Crkva u korizmenom vremenu propisuje “molitvu, post i dobra djela”. Brojni se kršćani u korizmi odreknu svih 40 dana nečega što im je osobito drago, npr. mesa, alkohola ili cigareta. Ima onih koji odluče da će u korizmi ranije ustajati i da neće gledati televiziju. No, neki se odluče i na drugačiji način provesti dio korizme. Tako je danas u Dugoj Resi organiziran Križni put.

Današnji križni put dugoreške župe Blaženog Alojzija Stepinca koji je okupio više od dvjesto vjernika još je jedan dio korizmenog hoda do Uskrsa. Dvjestotinjak hodočasnika okupilo se ispred crkve Sv. Antuna u Dugoj Resi i krenulo prema Petrakovom brdu.

Ove su se godine odlučili na najveću rutu dosad dugačku čak 18 kilometara i to kroz cijeli Tušmer, preko Roganca, Dugoreščine i Vidanke do svetog Petra.

Hodočasnici su, nakon šetnje koja je trajala oko 2 sata, stigli kod crkve Svetog Roka, gdje su nakon okrijepe i odmora prisustvovali Svetoj misi. Misu je u crkvi svetog Roka na Petrakovom brdu predvodio župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca vlč. Branko Risek.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/krizni_put_dr/*{/rokbox}