KABA

Akcija policije i Udruge Roda: Koristite li autosjedalicu na ispravan način?

KARLOVAC – Udruga Roda prije desetak godina krenula je u akciju u kojom se roditeljima pokušava ukazati na važnost ispravnog korištenja autosjedalica. U akciju su se odmah uključili i policajci iz karlovačke Postaje prometne policije, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji.

Postaja prometne policije Karlovac prva je u Hrvatskoj koja se uključila u ovu akciju, a rezultati pokazuju da danas 85 % roditelja sjedalicu koristi i to na ispravan način.

Roditelji su spremni na savjete, otvoreni su i pristupačni, čak se pojave ako čuju da je akcija ispred nekog od vrtića kako bi upitali je li njihova sjedalica dobro postavljena. Osim toga policija i RODA akcije provode i u smislu edukacije u vrtićima, na njih je odaziv također dobar.

Svjesnost roditelja sve je veća, a vožnja bez sjedalice je najskuplja vožnja, naime ako vam se dijete vozi bez nje, platit ćete kaznu kao i za vožnju bez korištenja sigurnosnog pojasa. Ipak, ima i onih koji autosjedalice ne koriste, tako su neki i danas kažnjeni. Akcija će se provoditi do četvrtka ispred karlovačkih vrtića.