KABA

Lucija Cicvara osvojila kup u Milanu

KARLOVAC – Na međunarodnom turniru Pointfighting kup Milano, koji je organizirao Kickboxing savez Italije, karlovački kickboxing klub Tigar vratio se sa šest odličja. Lucija Cicvara osvojila je zlato, srebrne medalje izborili su Mihael Pavlaković i Lara Despot, dok su do bronce došli Lukas Jurašić, Mihael Javorović i Petra Lončar. Sudjelovalo je oko 700 najboljih Europskih natjecatelja iz više od 15 država, a iz Hrvatske se borio  jedino karlovački Tigar. Ovo natjecanje poslužilo je kao provjera pred Svjetski kup u Austriji, a rezultati su i više nego obećavajući. 

Lucija Cicvara je u kategoriji -50 kg za juniorke osvojila veliki pobjednički pehar, za što su joj bile potrebne dvije vrlo teške borbe. Lucija je u finalu pobijedila svjetsku prvakinju Martinu Lanzilao s odličnih 7:2, a u prvom dijelu je imala nevjerojatnih 6:0. Kao pobjednica svoje kategorije Lucija se plasirala u Grand Champion, gdje je pred TV kamerama, u izvrsnoj borbi s pobjednicom više kategorije -55 kg, Carmelom Abatte, vodila gotovo cijeli meč. Na kraju se išlo u produžetke u kojima je Carmela bila učinkovitija i Lucija ostaje na ukupno 3. mjestu Grand Championa, Point fighting kupa, među juniorkama.

Lara Despot nastupila je u kategoriji -60 kg starijih kadeta te je uspjela osvojiti srebrnu medalju.
Mihael Pavlaković nastupio je u kategorijama juniora -74 i -79 te je kroz više borbi i pobjeda osvojio brončanu medalju u -74 kg i srebrnu u -79 kg. 

Petra Lončar nastupala je u kategorijama -55 juniorke i -55 seniorke. Brončanu medalju osvojila je u konkurenciji juniorki. 

Mihael Javorović je odradio odlične borbe u kadetskoj kategoriji -63 kg, te je nakon dvije uzastopne pobjede, od koje je najvažnija ona nad Talijanom Gabrileom Lanzilaom, osvojio brončanu medalju. Mihael je pokazao ogroman kapacitet i od njega se na svjetskom kupu u Austriji može očekivati odličan rezultat.

Lukas Jurašić je u starijim kadetima -47 kg  nakon 3 pobjede osvojio brončanu medalju. Vrlo težak ždrijeb i odlični protivnici, te odlična izvedba obilježili su njegov nastup. 
Narednog vikenda u Bihaću se održava međunarodni turnir na kojem će nastupiti mlađi dio tima, dok će se prva postava odmarati za Svjetski kup u Austriji od 10. do 12. travnja.